Fanø på hjul

Handimand

Fanø på hjul.

 

Torsdag den 14 maj 2015 drog min søn, hjælper og jeg afsted til Fanø i 4 dage for, at opleve og se hvad øen havde at byde på. Vi blev faktisk rigtig positivt overraskede. Fanø er en lille perle med rigtig god tilgængelighed og unikke oplevelser for kørestolsbrugere. Mange spisesteder, køreture og indkøbsmuligheder.

 

Færgen:

Grunden til at vi valgte Fanø var bl.a. at det er virklig let at komme dertil med færgen. Turen tager kun 12 min, og man kan blive siddende i sin bil hvis man foretrækker det. Hvis man ikke har bil, kan man trille direkte ombord med sin kørestol via en rampe. Rampen går direkte til et dæk hvor der er handicaptoilet. Dette kan man dog ikke få adgang til fra bildækket, da der ikke er elevator eller ramper til de øvrige dæk.

 

Sommerhuset:

Vi boede i sommerhuset Mathiases Toft 15 hus nr 0047.

Huset vi boede i var rigtig fint, men det var ikke lavet specielt til kørestolsbrugere. Indgangen var en smule snæver og der var ikke en rampe, men en rist man skulle køre over. Det var ikke

helt optimalt, men vi kunne trods alt komme ind. Det mindst handicapvenlige var toilettet. Der var dårlig adgang til vasken grundet underskabe. Der var heller ikke specielt meget plads til kørestolen. Der var plads til toiletstolen i badet, men kun lige akkurat. I det største værelse var der plads til en gulvlift, ved fjernelse af en af sengene. Der var god varme i huset, især fordi der var en brændeovn til at supplere.

Østersjagt og Sælsafari:

Vi var på to fantastiske safariture! Fanø har købt to terrænkærestole man kan låne gratis. Vi lånte den ene, så vi kunne komme med på tur i Vadehavet. Stolen er nem at bruge og armlænet kan skubbes op, så man kan komme over i stolen via glidebræt og to stærke mennesker. Stolen er ikke specielt blød, så vi kan anbefale at man selv tager en pude eller to med. Den kan køre 5 km i timen og i 20cm vand. Læs flere specifikation om stolen her.

 

Jesper Voss fra Fanø sport og event www.fanosportevent.dk var vores guide på de to safarier vi var på. Den førte dag var vi på sælsafari, med dertilhørende historier om Vadehavet. Turen koster kun 100kr, og det var fantastisk at høre om Fanø, Vadehavet og se de mange sæler. En tur der bestemt kan anbefales.

Den anden dag var vi på østersafari, der var intet mindre end fantastisk! Man går ca 2km ud i Vadehavet og pludseligt er man omgivet af østers. Der lå spandevis og man måtte tage så mange med hjem som man kunne spise. Da vi havde samlet dem, grillede og gratinere Jesper dem for os, og de smagte helt fantastik. Turen koster 150kr.

Jesper var virkelig en god guide og det var fedt at man som handicappet kunne få sådan en oplevelse!

 

Mad på Fanø:

Fanø har rigtig mange lækre spisesteder og mange af dem er handicapvenlige. Vi spiste på Rudbecks Ost og Deli i Nordby - et lækker frokoststed hvor de servere lækre egnsretter! De havde både rampe og et godt handicaptoilet. Vi spiste også på Sønderho kro der er bygget helt tilbage i 1722. På trods af dette, var det handicapvenligt. Indgang i gadeniveau, brede døre og høje spiseborde. Døren til toilettet måler kun 65cm og der er et trin derudtil der måler 6cm, så det er langt fra alle der kan bruge det. Kan man holde sig, er det bestemt en oplevelse værd - maden var utrolig lækker.

Vi spiste en lækker middag på det historiske Kellers Badehotel i Fanø bad. Vi var de første de fik lov til at indvige deres nye elevator lift.

Skovlegepladsen sydøst for Pælebjerg:

På skovlegepladsen kunne man nemt køre rundt i kørestol, og ved indgangen til legepladsen var der et hsndicaptoilet.

Sønderho Mølle :

Sønderho mølle er meget smuk, og man kan komme op i den, hvor der er lavet en gratis udstilling om den. Desværre kan man ikke komme ind i den med kørestol.

Kørestolsramper og Lignende:

På Fanø har mange butikker og spisesteder taget konsekvensen af at der bor mange gangbesværede og lavet ramper. Det er derfor nemt at komme rundt de fleste steder. VisitFanø arbejder endda på at lave stier, så man kan komme hele øen rundt i kørestol. Der er allerede lavet en del, så det er nemt at komme rundt.

Copyright © All Rights Reserved